LIVCON Facebook sayfası LIVCON Twitter sayfası LIVCON Youtube
Psikolojik Danışman
LIVCON Destek Hattı 444 28 92
Başarının formülünü biliyor musunuz?
Kariyer Koçluğu
Basında Biz
LIVCON 15th year
Psikoloji programı için formu doldurun!


Email adresinizi giriniz.
Geçerli bir email adresi giriniz.

Cep Telefonu numaranızı giriniz
Cep telefon numaranızı giriniz.

PSİKOLOJİ PROGRAMI
Programın amacı:Kendi psikolojik yapısını ve işleyişini tanımak isteyen, Psikoloji'nin farklı yaklaşımları ile daha zengin bir yaşam görüşüne sahip olmak isteyen ve kendi bireysel farkındalığının yanında diğer insanların psikolojisini okuyabilecek yetkinliğe ulaşmak isteyen siz gelişim odaklı kişilere göre tasarımlanmış bir eğitim programıdır. Bu program ayrıca, Psikolojik Danışmanlık yapmak isteyen kişilerin, İnsan doğasını, fizyolojisini, bilişsel yapısını, davranışlarını ve duygularını kavramak ve üzerlerinde terapötik kavrayışlarla formülasyonlar geliştirebilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.
Program neler sağlıyor: Programa katılan birey ve profesyoneller, öncelikle kendi yaşamlarında çok büyük bir farkındalık yaşıyor. Bu farkındalıkla birlikte kendi psikolojik değişim ve temizlenme yolculuklarına başlıyorlar. Atölye çalışmalarında Psikolojik yapılanma otomatik olarak gerçekleşiyor. LIVCON anlayışına göre eğer Psikolojik Danışmanlık yapılacaksa; önce kişinin kendi psikolojisinin yapılanmış olması çok önemli.

  • İnsanları Psikolojik yönden okuyabileceksiniz.
  • Psikoloji kavramlarını tanıyacak ve farkındalığınızı farklı yaklaşımlarla genişleteceksiniz
  • Psikolojik atölye çalışmalarıyla Psikolojik yapılanacaksınızeni Psikolojik yaklaşımların tekniklerini ve uygulamalaırnı görecek ve uygulayacaksınız. 

PROGRAMIN İÇERİĞİ:
Psikoloji Biliminin Doğasını oluşturan Nörobiyolojik Yaklaşım, Davranışsal Yaklaşım, Bilişsel Yaklaşım, Psikoanalitik Yaklaşım, Fenomolojik Yaklaşımların incelenmesi.
Bilimsel Psikolojinin Kapsamındaki, Psikloji tanımı, Psikoloji Alanları, Deneysel ( Ampirik ) Psikoloji, Fizyolojik Psikoloji, Gelişimsel Psikoloji, Kişilik Psikolojisi, Sosyal Psikoloji, Bilişsel Psikoloji, Klinik ve Danışmanlık Psikolojisi, Okul ve Eğitim Psikolojisi, Endüstri Psikolojisi ve Yeni Gelişen Psikoloji Alanları incelenecektir.
Bu farkındalık ile Psikoloji yaklaşımlarını deneyimleyerek bu yaklaşımlarla insan okumayı öğreneceksiniz. Programın içeriğinde, bir çok kaynak kitap, film ve uygulama yer almaktadır. Psikoloji programı 9 ay sürmektedir. Programı tamamlayabilmek için eğitime %70 katılmak, sınavlardan minimum 100 üzerinden 50 almak gerekmektedir.  
Bu programı tamamladığınızda; terapi ve danışmanlıklarınıza bilimsel bir formasyon katılmış olacak. 
Psikoloji Programını tamamladığınızda LIVCON Psychology sertifikası alacaksınız. 

Psikoloji Programı Kimlere Göre 
Psikoloji okumuş ve kendini geliştirmek isteyen 
Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik, Felsefe ya da diğer sosyal bölümlerde okuyan ya da mezun kişiler
LIVCON'un kişisel gelişim programlarına katılmış profesyoneller
Psikolojik olarak kendini geliştirmek isteyenler
Program için ön mulakat yapılmaktadır. 

Eğitim Eğitim Tarihi Şehir Süre Eğitmen
Psikoloji 4 29-30 Haziran İstanbul 2 tam gün Uzm. Psk. Metin Çınaroğlu
Psikoloji 5 3-4 Ağustos İstanbul 2 tam gün Uzm. Psk. Metin Çınaroğlu
LIVCON eğitim tarihlerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Sınav tarihleri için tıklayınız.

Davranışın Biyolojik Temelleri

Kara kutu, Davranış Örneklemeleri, Hücresel Yapı, Nöronlar, Sinir Hücresinin Yapısı, Sinir Hücresinin İşleyişi, Elektrokimyasal Süreç, Snapslarda Aktarım ve Sinir aktarıcıların incelenmesi ile birlikte Hücre Gruplaşmaları.

Sinir Sistemi

Sinir sistemi, Merkezi Sinir Sistemi ve Beynin Temel Yapıları ile birlikte Beyin Yapısı ile Beyin Kabuğundaki Duyu Alanları, Hareket ve Beyin Kabuğu, Öğrenme, Düşünme ve Konuşma arasındaki bilimsel bağlantılar.

Davranış ve Genetik

Kromozonlar ve Genler, Baskın ve Altkın Genler, Kromozonlarla İlgili Anormallikler, İkiz Çalışmaları, kalıtım ve Evrim.

Duyum Ve Algılama

Algısal Eşikler, Duygusal Uyum, İkincil Duyular, İşitme ( Ses dalgaları, Kulak yapısı, Pozisyon duyusu ) , Görme, Algılama ve Yaşantı, Algı Yanılmaları, Algılama Süreçleri, Karmaşık Algılama Süreçleri, Algısal Değişmezler, Algısal Beklentiler, Algısal Öğrenme ve Algısal Gelişim.

Öğrenme

Klasik koşullanma ( Kazanma ve sönme, Genelleme ve ayırt etme ) , Edimsel Koşullanma ( Koşullanmış pekiştirme, Davranışı Biçimlendirme, İnsan Davranışının Edimsel Koşullanması, Otonom Tepkilerin Edimsel Koşullanması ve Biyobildirim ), Pekiştirme Kavramı ( Gecikme süreci, Öğrenmede Cezanın Rolü, Beyin Uyarılması ve Pekiştirme), Bilişsel Öğrenme ( Kavrama Deneyleri, Zihinsel Yapılar ).

Bellek

Bellğin Belirgin Özellikleri, Kısa Süreli Bellek, Uzun Süreli Bellek, Belleğin Geliştirilmesi, Kısa ve Uzun Süreli Bellek Arasındaki İlişki ve Yapılandırıcı Bellek.

Bilişim: Dil, Kavramlar ve Problem Çözümünde Düşünce

Gelişen Bilişim Alanı, Dil ( Fonem, Morfemler, Derin ve Yüzeysel Yapı, Dönüştürümlü Gramer, Anlama, Hatırlamada Yapılandırma ve Yeniden Yapılandırma, Dilin Öğrenilmesiyle İlgili Kuramlar, Şempanzeler ve Dil, Dil ve Düşünce arasındaki bağlantılar ), Kavram Oluşturma ( kavramlar ve Dil, Kavram Oluşturma Kuramları ),  Problem Çözme ( Alt amaçlar ve Planlama, deneme ve Yanılma ya da İçgörü, Problem Çözde Karşılaşılan Güçlükler, Benzetme Modelleri ), Bellek ve Bilişimi Etkinleştirmek ( Dikkat, Tekrar, Organize et, Uygun bellek teknikleri, Birbirleriyle etkileşen İmgeler oluştur, Belleğin yetersiz olduğu durumlar, Bağlamın önemi ).

Güdülenme

Kuramsal Yaklaşımlar ( Dürtü Kuramı, Özendirici Uyarıcı Kuramı, Optimal Düzeyde Uyarılma Kuramı, İçgüdü Kuramı, Basımlama, Bilinçdışı Güdelenme Kaynağı, Maslow’un Gereksinme Derecelendirmesi ), Açlık ( Homeostatis Kuramı, Açlık, Hipotalamik Denetim, Dış Uyarıcılar ve Açlık, Aşırı Şişmanlık ) , Susuzluk ( Hücrelerde Su Kaybı, Kanın hacminde Azalma, Ağız Kurulu, Birincil ve İkincil İçme Davranışları ) , Cinsiyet ( Cinsiyetin Diğer Güdülerden Farkı,  Cinsiyet Konusundaki Araştırma zorlukları, Cinsel Davranışta Öğrenmenin Etkisi), Bir Güdü Olarak Duyusal Uyarım ( İçkaynaklı ve Dışkaynaklı Ödül, Karmaşık İnsan Güdüleri ( İnsan Gereksinimlerinin Değişik Türleri, Başarma Gereksinmesi, İlişki Kurup Yakınlaşma Geeksinmesi, Bilişsel Tutarlılık Gereksinmesi, Deenetim Altında Tutma Gereksinmesi, Gereksinme Değişimi)

Heyecan

Heyecanların İncelenmesi, Heyecanların Fizyolojisi, Heyecan Kuramları, Doğuştan Getirdiğimiz ve Sonradan Öğrendiğimiz İfadeler, Heyecanın Sözsüz İfadesi, Kaygı, Engellenme, Çatışma.

Günlük Yaşamımızda Güdü ve Heyecanlar

Kaygı ve Öğrenme, Kaygı ve Gerginlikle Başa Çıkma Yolları, Engellenmeyle Başa Çıkma Yolları, Engellenmeye Bilinçsiz Yapılan Tepkilerden Biri Olan Saldırganlık, Acizlik, Duygusal Çöküntü, Gerileme, Hayal Dünyasına Kaçma,  Acizlik ve Duygusal Çöküntü, Kendi Kendini Yıpratıcı ve Ket vurucu davranışlar, Stres ile Başa Çıkma Yolları, Türkiye’de Yapılan Stres Araştırmaları, Cinsiyet ( Cinsiyet ve Pornografi, Bireysel Farklılıklar.

Yaşam Boyunca Gelişim

Gelişim Süreçleri ve Gelişime Farklı Bakış Tarzları ( Biyolojik Süreçler, Çevreden Gelen Etkiler, Etkileşim Süreçleri, Farklı Görüşlerin Kaynaşımı), Doğum Öncesi Devre ve Hamilelik süreci, Bireyin Bedensel ve Hareketsel Süreci, Bilişsel Gelişim, Sosyal ve Duygusal Gelişim, Temel Gelişim Süreçleri, Yetişkinlik ve Yaşlanma, Ölüm ve Son Aşama.

Gelişme Ve Günlük Yaşam

Çocuğa Kötü davranma, Boşanma, Genç Yaşta Anne Olmak, Cinsel Farklılıklar ve Cinsel Rollerin Kalıplaşması, Orta Yaş Krizi.

Kişilik,

Kişilik ve Kişilik Kuramları,,Kişilik Psikolojisinin Alt Alanları, Kişiliğin Tanımı, Freud’un Kişilik Kuramı, Özellik Yaklaşımı, Öğrenilmiş Bir Davranış Olarak Kişilik, Benlik Kuramları.

Normaldışı Davranışlar Psikolojisi,

Normaldışılığın tanımı, Normaldışı Davranışa Psikolojik Yaklaşımlar ( Psikodinamik Yaklaşımlar, Davranışçı Yaklaşımlar, Varoluşçu-İnsancıl Yaklaşımlar, Biyolojik-Tıbbi Yaklaşımlar, Etkileşimsel Yaklaşım), Anormal Davranış Teşhis Süreci, Kaygıyla İlgili Bozukluklar, Bedende Görülen Bozukluklar, Disosyatif Bozukluklar, Psikozlar ( Şizofreni ) , Organik Zihin Bozuklukları, Psikofizyolojik Bozukluklar, Kötü Alışkanlıklara (Tutkunluğa) Bağlı Bozukluklar (Alkolizm), Psikoseksüel Bozukluklar, Kişilik Bozuklukları.

Psikoterapi Yöntemleri ( Giriş )

Psikolojik Terapi Yöntemleri ( Psikodinamik Yaklaşım:Psikoanaliz, Varoluşçu-İnsancıl Terapi, Davranışçı Terapi, Davranışın Tedavi Türleri, Sistematik Duyarsızlaştırma, Kendine Güvenli Davranış Eğitimi, Örnek Göstererek Tedavi Yöntemleri, Edimsel Koşullanma Yöntemleri, Markayla Ödülleme, Kendini-Denetim, Biyobildirim, İtici Uyarıcılara Koşullama Yöntemi, Bilişsel Davranış Terapisi ).
Üç Temel Psikolojik Yaklaşımın Karşılaştırılması ( Eklektik Yaklaşım, Grup Tedavisi, Toplumsal Akıl Sağlığı Yaklaşımı.
Biyolojik Yaklaşımlar ( İlaçla Tedavi, Bedensel Tedavi )
Terapiye Geniş Kapsamlı Yaklaşımlar

Sosyal Psikoloji,

İnsanlar Arasındaki İlişkileri Etkileyen Birey-İçi Süreçler, Kişiler Arası Bir Süreç Olarak Çekicilik, Grupların Etkileri, Hoşlanma ve Sevme, Önyargılar, Sosyal Normlar, Kitle İletişimin Etkileri, Yardım Etme Davranışı, Kalabalığın Etkileri.

Psikolojik Danışmanlık Programıyla Fark Yaratanlar : Ebru Kanlıcıoğlu

Ebru Kanlıcıoğlu

Çocukluğumdan beri psikolojiye olan merakım, hayatımın her aşamasında insanların duygusal yapılanmalarını ve ruh durumlarını her şeyden önemli tuttuğum için, hem kendi çalışanlarım hem de birlikte iş yaptığım insanlar için en iyi iletişim şekillerini araştırma konusunda çok ısrarcı oldum. Bu araştırmalarda özellikle Psikoterapi, NLP, Yaşam koçluğu ve psikolojik danışmanlık konularında uzman olan kişi ve kuruluşlar üzerinde durdum.

Bir seneye yakın süre sadece araştırmalarım devam etti. Alacağım eğitimin vereceğim hizmetle doğru orantılı olduğunu düşündüğümden fazla ince eleyip sık dokudum. Bu nedenle iyi olarak düşündüğüm her yeri aradım ve aynı cevabı aldım: Metin Çınaroğlu.

Şunu söylemeliyim ki bu konu hakkında araştırma yapan herkesin yolu, eğer doğru noktalardan geçerse, aynı yere çıkacaktır. Metin Hoca’dan eğitim almaya başladığımda anladım ki NLP, Yaşam koçluğu ve Psikoterapi ve Psikolojik Danışmanlık konularında gözü kapalı eğitim alınabilecek tek kişi… Ama siz yine de gözünüzü açık tutmalısınız, Metin Çınaroğlu’nun bir dakikası kaçırılmaz çünkü!

Ve bir ilk gerçekleştirdik: Hediye eğitim. Bu muhteşem eğitimleri kaçırmaması gereken bir sevdiğime bu eğitimi hediye ettim. Sonradan öğrendim ki hediye ettiğim kişi, eğitimden o kadar hoşnut kalmış ki bir sürü daha eğitime gitme kararı almış.

NLP, Psikoterapi, Psikolojik Danışmanlık ve Yaşam Koçluğu, benim için bir yaşam şekli. Bilgilerim Metin Hoca’nın anlattıklarıyla arttıkça ne kadar doğru bir karar verdiğime inanıyorum. Kendi çocukluğuma dönüyorum ve çocukluğum da “hayalimi gerçekleştirdin” diye bana teşekkür ediyor!

Ben de LIVCON’daki emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.
Ebru Kanlıcıoğlu